A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Oldalunk használatával Ön beleegyezik a cookie-k alkalmazásába. További információ Rendben!

Felhasználási feltételek

Jelen felhasználási feltételek jelentik az Ön (továbbiakban: "Felhasználó") és a Transglobe Software Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., cégjegyzékszám: 01-09-172489 (továbbiakban: "Szolgáltató" vagy "Premium Foods") között létrejött felhasználói szerződést, melynek feltételei irányadóak a www.premiumfoods.hu domain név alatt üzemeltetett szolgáltatások használatára vonatkozóan.

Kérjük, figyelmesen olvassa el jelen felhasználási feltételeket, amely a Premium Foods honlapjának használatát, a rendelést és a vásárlást szabályozza. Amennyiben igénybe kívánja venni a szolgáltatások bármelyikét, úgy el kell fogadnia és be kell tartania jelen Felhasználási feltételeket.

A Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy időről időre módosíthatja, kiegészítheti, illetve megváltoztathatja a felhasználási feltételeket. Az Ön kötelezettsége, hogy időről időre áttekintse a felhasználási feltételek esetleges módosításait. Amennyiben a változtatások megjelenését követően továbbra is igénybe veszi a Szolgáltatást, az azt jelenti, hogy elfogadja a módosításokat és egyetért azokkal.

 

1.) Fogalmak

Szolgáltató (vagy Premium Foods): Transglobe Software Kft., Premium Foods néven, premiumfoods.hu tartománynév alatt elérhető internetes szolgáltatások üzemeltetője.

Szolgáltatás: premiumfoods.hu tartománynév alatt használható funkciók összessége, a rendeléshez köthető funkciók használata, valamint a rendelés felvételét megkönnyítő, kiegészítő funkciók használata.

Partner: a Premium Foods weboldalán szereplő, a Szolgáltatóval szerződésben álló étterem, aki a megrendelést teljesíti, az ételeket elkészíti és kiszállítja.

Felhasználó: az a látogató, aki a Premium Foods bármely szolgáltatását igénybe veszi.

Regisztrált felhasználó: az a Felhasználó, aki a szolgáltatások igénybevételén túl regisztrálta oldalunkon a személyes adatait.

Vásárló: minden Felhasználó, aki rendelést ad le a Premium Foods oldalán vásárlónak minősül függetlenül a rendelés sikerétől, a fizetés módjától vagy regisztrált státuszától.

Megállapodás: a Vásárló és a Partner között a Premium Foods közvetítésével létrejött, a termék megrendelésére és házhozszállítására vonatkozó megbízás.

 

2.) Rendelés

2.1. Rendelés összeállítása és elküldése a Premium Foods weboldalán történik, de a rendelésre vonatkozó Megállapodás minden esetben a résztvevő étterem és a Vásárló között jön létre.

2.2. A rendelések felvételét és továbbítását Partnereink felé a Premium Foods szavatolja. A rendelések állapotáról a szállító éttermet vagy a Premium Foods ügyfélszolgálatát kell kérdezni. A rendelések befogadását és feldolgozását, az ételek/italok elkészítését és kiszállítását Partnereink végzik.

2.3. Minden rendelés a rendelt ételek elérhetőségétől és a kiszállítási kapacitástól függ. A leadott rendeléseket e-mailben megerősítjük, ami azonnali visszajelzés arról, hogy a Vásárló rendelése megérkezett hozzánk és Partnerünkhöz. Ez az e-mail automatikusan generálódik és a rendelés egyedi azonosítóját, a rendelt ételeket, az étterem adatait valamint a vásárló adatait tartalmazza. Azonnal értesítenie kell minket ha a visszaigazoló e-mailben bármilyen részlet eltér az Ön által megadottól.

2.4. Az, hogy a Vásárló megkapta ezt a visszaigazolást, nem jelenti szükségszerűen, hogy a Partnerünk képes kielégíteni a megrendelést. Miután elküldtük a visszaigazolást a Vásárlónak, Partnerünk ellenőrzi az ételek elérhetőségét és a kiszállítási kapacitást. Amennyiben a Partnerünk a megrendelést nem tudja teljesíteni, vagy a megrendelt étel/ital egy részét nem tudja kiszállítani, vagy túllépi a megjelölt szállítási időt, úgy telefonon értesíti erről a Vásárlót. A teljesíthető rendelések befogadásáról, feldolgozásáról és a kiszállításáról külön üzenetet nem küldünk a Vásárlónak.

2.5. Rendeléskor a Vásárlónak különös figyelemmel kell eljárnia, amikor megadja a személyes adatait és szavatolnia kell, hogy ezen adatok helyesek a rendelés pillanatában. A Vásárlónak továbbá garantálnia kell, hogy az általa rendelt termékek felhasználása saját célú és azok nem kerülnek továbbértékesítésre. Továbbértékesítésből származó bármilyen eredetű kárért vagy veszteségért a Premium Foods és Partnerei nem vállalnak felelősséget.

 

3.) Rendelés módosítása, törlése

3.1. Rendelés módosítására vagy törölésére általában nincs lehetőség, mivel a rendelések azonnal megérkeznek az étteremhez és az étterem azonnal megkezdi az ételek előkészítését. Kérjük a Vásárlókat, hogy legyenek figyelemmel erre és kellő gondossággal állítsák össze rendelésüket, mert az ételek későbbi módosítására csak ritkán van lehetőség.

3.2. Amennyiben a Vásárló a rendelését mégis törölni szeretné, akkor azonnal értesítenie kell a szállító éttermet lehetőleg telefonon hivatkozva a megrendelés azonosítójára. Amennyiben az étterem elfogadja a Vásárló törlési kérését, akkor az díjfizetés nélkül megtörténik. Amennyiben az étterem visszautasítja a rendelés törlését, mert az élelmiszer kiszállítás előkészülete már megkezdődött vagy a kiszállító személyzet már elindult a rendeléssel, akkor a törlés nem lehetséges.

3.3. A Premium Foodsnak nem áll módjában egyetlen megrendelés után sem visszatérítést adni amennyiben az már feldolgozásra került. Az ételek későbbi felhasználásra - azok gyorsan romló tulajdonsága miatt - nincs lehetőség, ezért az ételek visszavétele vagy visszavásárlása nem áll módunkban.

3.4. Amennyiben a törlés időben történt és az étterem elfogadta azt és a rendelést előre fizetéssel egyenlítették ki, akkor visszatérítjük vagy visszautaljuk a rendelés összegét a Vásárlónak 14 napon belül.

3.5. Törölhetünk megrendelést akkor, ha a termék bármilyen okból kifolyólag nem érhető el. Ebben az esetben értesítjük a Vásárlót és visszatérítjük a kifizetett összeget.

3.6. Abban a nemkívánatos esetben, ha a szállító étterem rossz árut szállít, a Vásárlónak joga van elutasítani a kiszállított terméket. Ilyenkor a Premium Foods teljes mértékben visszatéríti a rendelés összegét.

3.7. Amennyiben a résztvevő étterem csak részben tudja teljesíteni a megrendelést (bizonyos ételeket/italokat nem tud házhoz szállítani), az étterem személyzetének informálnia kell a Vásárlót és alternatív megoldást kell javasolnia.

3.8. A Vásárlónak jogában áll a részben teljesíthető megrendelést visszautasítania a kiszállítás előtt és jogában áll visszaigényelnie a rendelés teljes összegét.

3.9. A Premium Foods nem vállal felelősséget a téves- vagy részben teljesített szállításokért, a problémát közvetlenül a résztvevő étteremmel kell rendeznie a Vásárlónak.

 

4.) Kiszállítás

4.1. A megrendeléskor feltüntetett szállítási idő tájékoztató jellegű, a valóságban attól eltérő lehet. A szállítást számtalan tényező befolyásolja, a közlekedési viszonyoktól kezdve, a parkoláson át az épületbe való bejutásig több minden nehezítheti a kézbesítést. Kérjük a Vásárlót, hogy a rendelés után legyen tekintettel erre.

4.2. Partnereink mindent megtesznek, hogy határidőn belül szállítsanak, de a késedelmes szállításból eredő károkért felelősséget se a Partnereink, se a Premium Foods nem vállal. Megkésett kiszállítás esetén a szállítási díjat a Premium Foods nem tudja se levonni, se visszatéríteni. A Premium Foods és Partnerei nem felelnek a késedelmes kiszállításból eredő veszteségekért, károkért, kötelezettségekért, büntetésekért vagy egyéb kiadásokért.

4.3. Amennyiben a megrendelt termékek nem érkeznek meg a becsült kiszállítási határidőn belül, úgy a Vásárlónak elsőként a kiszállításban résztvevő étteremhez kell fordulnia.

4.4. Amennyiben a kiszállítást végző futár úgy látja, hogy nem képes tartani a becsült kiszállítási határidőt, úgy a rendelést teljesítő Partnerünk informálja a Vásárlót a várható késésről.

4.5. Kérjük a Vásárlókat vegyék figyelembe, hogy előfordulhat az, hogy Partnereink bizonyos helyekre nem képesek szállítani. Ha ilyen történik, akkor a szállító étterem vagy a Premium Foods informálja a Vásárlót a rendeléskor megadott elérhetőségén és töröljük a rendelést vagy alternatív címre küldjük azt.

4.6. Amennyiben a Vásárló nem tudja fogadni a rendelését abban az időpontban amikor a futár megérkezik, vagy a futár a Vásárló hibája miatt olyan akadályba ütközik ami miatt a kézbesítés lehetetlenné válik, úgy a rendelést a hozzá tartozó árúkkal teljesített kiszállításnak tekintjük. Ilyen esetben a Premium Foods vagy a kiszállítást végző Partnerünk kártérítési igénnyel léphet fel a Vásárlóval szemben.

 

5.) Reklamáció

5.1. Reklamációt az info@premiumfoods.hu email címre kell küldeni amelyre 5 munkanapon belül válaszolunk. A Premium Foods rendszere csak a rendelések felvételét és továbbítást végzi, annak technikai feltételeit teremti meg. A rendszer működésével kapcsolatos hibákat azonnal megvizsgáljuk és 1 munkanapon belül válaszolunk.

5.2. Az ételek minőségével és a kiszállítással kapcsolatos hibákat feljegyezzük és a Partnerünkkel történő egyeztetés után 3 munkanapon belül értesítjük a Vásárlót a vizsgálat eredményéről.

5.3. A Premium Foods a Regisztrált felhasználók számára lehetővé teszi, hogy a rendeléseket minősítsék. A Regisztrált Felhasználók leírhatják a rendeléshez kapcsolódó negatív vagy pozitív véleményüket. Ezek a vélemények moderálást követően az étterem étlap oldalán jelennek meg.

 

6.) Garanciák

6.1. Minőségi garancia

A megrendelt ételek minőségére, kiszállításra vonatkozó garanciát a Premium Foods közvetlenül nem vállal. Az ételek elkészítése és házhozszállítása a Partnereink feladata így az ételek minőségéért és a kiszállításért Partnereinknek kell jótállni. Azonban a Premium Foods "A legjobb ételek házhoz szállítva" jelmondatából eredően mindent elkövet annak érdekében, hogy az oldalán szerepelő éttermek valóban kiváló minőségű ételeket szállítsanak a Vásárlók részére. A Premium Foods próbarendelések által teszteli a vele szerződésben álló éttermeket, illetve azok kínálatát. A sorozatos minőségi hibát vagy romló tendenciát mutató éttermeket letiltja az oldaláról.

6.2. Pénz visszafizetési garancia

A Vásárló által előre kifizetett, de nem teljesített rendeléseket a Premium Foods megtéríti. Pénzvisszafizetés kizárólag azokra a rendelésekre vonatkozik ahol a Vásárló bankkártyával fizetett és a rendelést Partnerünk a saját hibájából kifolyólag nem teljesítette. A pénzvisszafizetés nem vonatkozik azokra az estekre, amikor a kézbesítés a Vásárló hibájából hiúsult meg. Amennyiben egy rendelés előre fizetéssel történt (bankkártyás fizetés) és a kiszállítás Partnerünk miatt hiúsult meg, úgy a rendelés összegét a Premium Foods visszafizeti (visszautalja) a Vásárló bankszámlájára 14 napon belül, ami kizárólag a vásárlás összegére terjed ki, a vásárlás összegén felül a Premium Foods nem fizet kártérítést vagy bánatpénzt.

 

7.) Áruválaszték, árak és fizetési módok

7.1. A Premium Foods oldalán szereplő terméklista időről időre megváltozhat, az étlapon szereplő ételek gyakran cserélődhetnek, ezért a Premium Foods kínálata eltérhet a Partnereink valódi, aktuális kínálatától. Az áruválaszték aktualizálást Partnereink végzik, az étlapok napra készen tartása Partnereink feladata és felelőssége.

7.2. A Premium Foods oldalán feltüntetett árak és fizetési formák a lehető legpontosabban követik a valóságot, de előfordulhat, hogy Partnerünk mégis eltérő árakat vagy fizetési módot alkalmaz a kiszállítás pillanatában. Ilyen hibákért a Premium Foods nem vállal felelősséget, az eltérésekből eredő károkért és veszteségekért kizárólag a rendelést teljesítő Partnerünket terheli felelősség.

7.3. Az árak minden esetben magyar Forintban bruttó értéken vannak feltüntetve és tartalmazzák a megfelelő adókat. A fizetés történhet átvételkor (készpénzzel, étkezési jeggyel), vagy előre fizetéssel (bankkártyával online módon). Amennyiben online fizetést választ, akkor a kiszállítás előtt kell kifizetnie a megrendelését.

 

8.) Felelősség korlátozása

8.1. Jelen Felhasználási feltételek elfogadásával Ön beleegyezik, hogy enyhítsen a Premium Foods felelősségvállalásán adódjon az harmadik fél általi adathasználatból, vagy harmadik fél weboldalának használatából, vagy a Partnerünktől rendelt és elfogyasztott ételek vagy italok kifogásolásából.

8.2. Kizárunk mindenféle az élelmiszer kiszállításból, a termékek és a szolgáltatások nyújtásából eredő felelősségvállalást a legteljesebb mértékben a vonatkozó jogszabályok alapján. Ez nem érinti az Ön jogszabályokon alapuló jogait, mint fogyasztó.

8.3. Nem vállalunk felelősséget azokért a hibás termékekért és szolgáltatásokért, amikor a hiba felmerülése az ésszerű ellenőrzési tartományon kívül esik, vagy „vis maior” jellegű események következtében történik.

8.4. A honlap használatával a Ön elismeri, hogy azt csak és kizárólag saját felelősségére teszi. A Szolgáltató nem vállal semmilyen felelősséget az Ön számítógépén vagy egyéb vonatkozásban keletkezett/elszenvedett károkért a honlap használatával kapcsolatban.

8.5. A Szolgáltató kizár minden felelősséget, amely a program letöltéséből, esetleges hibájából illetve az Ön számítógépén futó programmal való összeegyeztethetetlensége, vagy bármely internetes vírus miatt következik be.

8.6. A Szolgáltató mindent megtesz annak érdekében, hogy a weboldalhoz való hozzáférés folyamatos vagy hibamentes legyen, de ez teljes mértékben nem garantálható. A honlap, illetve az ott elérhető információk, dokumentációk, vagy más írott anyagok hozzáféréséből, azok közvetett vagy közvetlen felhasználásából, a honlap használatra alkalmatlan állapotából, vagy a nem megfelelő működésből, hiányosságból, esetleges üzemzavarból, vagy félreérhetőségből eredő károkért és/vagy veszteségért való felelősséget a Szolgáltató kifejezetten kizárja.

8.7. Nem vállalunk felelősséget semmilyen késedelemért, hibáért, kudarcért vagy mulasztásért, vagy elveszett információért, romboló tartalomért, vírusokért vagy más fertőzésekért, ami az Ön számítógépére vagy rendszerére érkezik a weboldalunkról.

8.8. A Szolgáltató mindent megtesz annak érdekében, hogy elkerülje az internetes visszaéléseket és biztosítsa a weboldalon összegyűjtött adatok védelmét, de nem vállal felelősséget olyan ritka eseményekért, mint a biztonságos számítógép szerverek feltörése és az ebből származó adatlopás.

 

9.) Szolgáltatás karbantartása

9.1. A Szolgáltató jogosult a honlap karbantartása érdekében a Szolgáltatást szüneteltetni minden előzetes tájékoztatás vagy értesítés nélkül. A Felhasználó tudomásul veszi, hogy a folyamatos üzemeletetés kivételes esetekben a Szolgáltató előzetes tudta és szándéka ellenére is megszakadhat. Ilyenkor a Szolgáltató mindent megtesz annak érdekében, hogy a szolgáltatás mielőbb újra elérhető legyen, de időbeli garanciát nem vállal a helyreállítás tekintetében. A Felhasználónak tudomása van arról, hogy az Interneten az adattovábbítás, illetve annak sebessége számos tényező függvénye.

 

10.) Egyéb feltételek, általános kondíciók

10.1. A Premium Foods oldalán feltüntetett árak magyar Forintban értendők és tartalmazzák az ÁFA-t.

10.2. A Premium Foods oldalán elhelyezett hirdetések un. „linkek”, más weboldalakra vezethetik a Felhasználókat (amennyiben ráklikkelnek a hirdetésre). Ezen oldalak működéséért, tartalmáért a rajtuk szereplő termékek és szolgáltatások minőségéért a Premium Foods semmilyen felelősséget nem vállal.

10.3. A Felhasználó kijelenti, hogy nem használ semmilyen automata rendszert vagy programot a weboldalunkhoz való kapcsolódáshoz és ezáltal a rendelési funkciók automatikus vagy programozott végrehajtásához, valamint kijelenti, hogy nem tesz kárt az internetes oldalunkban.

10.4. A Felhasználó kijelenti, hogy nem gyűjt semmilyen személyes azonosításra alkalmas információt a weboldalunkról, és nem használ a weboldalunkon keresztül vezető kereskedelmi céllal telepített kommunikációs rendszert.

10.5. A Felhasználó kijelenti, hogy az általa megadott adatok a valóságnak megfelelően kerültek megadásra a regisztrációs űrlapon vagy a megrendelés űrlapon és minden egyéb olyan alkalommal, amikor azt a Szolgáltatás igénybe vétele során kéri a program.

10.6. A Felhasználó kifejezetten beleegyezik, hogy a Premium Foods a Szolgáltatás nyújtásának érdekében tárolja és felhasználja a Felhasználó személyes adatait.

10.7. A Premium Foods weboldala kétnyelvű, magyar és angol nyelven jeleníti meg az információkat. Előfordulhat, hogy az angol nyelvi fordítás nem megfelelő vagy az adatok egy része angol nyelven nem érhető el. Ilyen esetekben a magyar nyelvű adatok a helyesek és az irányadóak. Kétség esetén a magyar nyelvű tartalmat és adatokat kell előnyben részesíteni és a magyar nyelvi felületet kell használni.

10.8. Megrendelés és teljes Megállapodás csak jelen Felhasználási feltételek, valamint az Adatvédelmi nyilatkozatunk elfogadásával együtt jöhet létre.

10.9. Bármilyen ellentmondás merül fel jelen Felhasználási feltételek és a Premium Foods weboldalán található információk között, minden esetben a Felhasználási feltételek a mérvadóak és a Felhasználási feltételek kondícióit kell előnyben részesíteni.

10.10. Ha jelen Felhasználási feltétel bármely része vagy kondíciója érvénytelenné, jogellenessé vagy végrehajthatatlanná válna, a Megállapodásban résztvevő felek megegyeznek, hogy az érvénytelenné vagy jogellenessé vált feltételeket törlik és a megállapodás maradék részét érvényben hagyják.

10.11. Jelen Felhasználási feltételeket a magyar PTK-vel kiegészítve kell használni, a Megállapodásban részvevő felek kijelentik, hogy vita estén a PKKB-t (Pesti Központi Kerületi Bíróság) jelölik meg az ügyben eljáró bíróságként.

10.12. Jelen Felhasználási feltételeket - és minden ebből származó vagy ehhez köthető nem szerződéses kötelezettséget - a magyar PTK-val összhangban és annak megfelelően kell értelmezni. A Megállapodásban résztvevő felek kijelentik, hogy a levelezés és kapcsolattartás a felek között magyar nyelven történik.

 

11.) Regisztráció szabályai

11.1. A Szolgáltató honlapjának oldalait bárki szabadon böngészheti, a rendelési funkciók használatához a regisztráció nem szükséges, de bizonyos szolgáltatásokat csak Regisztrált felhasználó vehet igénybe (pl. rendelések nyomon követése, rendelések értékelése).

11.2. A felhasználói regisztrációt bárki kezdeményezheti. A regisztráció feltétele, hogy a Felhasználó a Szolgáltató honlapján található regisztrációs űrlapon bekért adatokat a valóságnak megfelelően kitöltse.

11.3. A regisztrálás nélkülözhetetlen eleme az érvényes email cím. A regisztráció aktiválásához megerősítő e-mailt küldünk a Felhasználónak melyen keresztül érvényesítenie kell a regisztrációját.

11.4. A regisztrálás végső feltétele, hogy a regisztrációt a Szolgáltató elfogadja. A Szolgáltató fenntartja magának a jogot, hogy regisztrációkat visszautasítson, vagy visszavonjon, valótlan vagy hiányos adatok megadása, vagy a Szolgáltató és más Regisztrált felhasználók bizalmával történő, vagy bármilyen más visszaélés esetén.

11.5. A Regisztrált felhasználót az azonosító és jelszó titkos és biztonságos kezelésével kapcsolatosan kizárólagos felelősség terheli. A Regisztrált felhasználó ezen adatait nem adhatja ki harmadik félnek, és nem használhatja más azonosítóját, jelszavát illetve nem kísérelheti meg más hozzáférésének használatát.

11.6. A Regisztrált felhasználót teljes körű felelősség terheli a beléptető rendszerhez tartozó azonosító és jelszó párossal, illetve azon keresztül történő mindennemű tevékenységgel kapcsolatban. A Regisztrált felhasználó vállalja, hogy haladéktalanul értesíti a Szolgáltatót adatainak bármilyen illetéktelen felhasználásáról, illetve a biztonság egyéb módon való megsértéséről.

11.7. A Szolgáltató nem vonható felelősségre a Regisztrált felhasználónak a beléptető rendszerhez tartozó azonosító és jelszó párosának illetéktelen felhasználásából eredő bármiféle kárért.

11.8. Szolgáltató felhívja a Regisztrált felhasználó figyelmét arra, hogy a jelszavak visszafejtésére nincs mód, ezért az elvesztett jelszavakat újakkal pótoljuk.

11.9. A Regisztrált felhasználó kijelenti, hogy az általa megadott adatok a valóságnak megfelelően kerültek megadásra a regisztrációs űrlapon és minden egyéb olyan alkalommal, amikor azt a szolgáltatás igénybe vétele során kéri a program.

11.10. A Regisztrált felhasználó vállalja, hogy szükség szerint karbantartja, aktualizálja az általa megadott regisztrációs adatait, hogy azok a valóságnak megfelelőek legyenek.

11.11. A Regisztrált felhasználó kifejezetten beleegyezik, hogy a Szolgáltató a szolgáltatás nyújtásának érdekében tárolja és felhasználja a Regisztrált felhasználó által megadott regisztrációs adatokat.

 

12.) Adatkezelés, adatbiztonság

12.1. Ön kijelenti, hogy az Ön által megadott adatok a valóságnak megfelelően kerülnek megadásra a különböző űrlapokon és minden egyéb olyan alkalommal, amikor azt a szolgáltatás igénybe vétele során a programunk kéri.

12.2. Ön felhatalmaz minket, hogy a személyes adatait használjuk, tároljuk vagy egyéb módon kezeljük a Szolgáltatás nyújtásának érdekében. Önnek jogában áll, hogy az Önről tárolt személyes adatokról másolatot kérjen.

12.3. Jelen felhasználási feltételek elfogadásával Ön egyértelmű és kifejezett hozzájárulását adja ahhoz, hogy személyes adatait, viszonttájékoztatás céljából a Szolgáltató kezelje az adatvédelemre vonatkozó jogszabályok szerint.

 

 

 

Kelt: Budapest, 2014.02.04.

Utoljára módosítva: 2014.04.19.